Het boek Cultivated Meat to Secure Our Future

Het boek 
Cultivated Meat to Secure Our Future

Dit provocerende boek informeert, inspireert en opent debatten over gecultiveerd vlees via een verbazingwekkende verzameling visionaire en gerespecteerde bijdragers.

Elk essay in deze collectie presenteert op krachtige wijze de nieuwste onderzoeken en meningen over het potentieel ervan voor het oplossen van onze huidige planetaire crises. Tot de bijdragen behoren Isha Datar van New Harvest, Chase Purdy, auteur van Billion Dollar Burger en Hanna Tuomisto, een van 's werelds toonaangevende onderzoekers op het gebied van de beoordeling van de ecologische duurzaamheid van celgekweekte voedselproductietechnologieën. 

Ook inbegrepen is een tot nadenken stemmend voorwoord van Ira van Eelen, dochter van Willem van Eelen, peetvader van kweekvlees, medeoprichter en CEO van KindEarth.Tech, en medeoprichter van RESPECTfarms.

Lees hier het persbericht over de boekpresentatie.

cultivatedmeat

Over
de auteurs

philip michel

Michel Vandenbosch is de bekendste dierenactivist van België en richtte in 1992 GAIA op. Onder zijn leiding is het uitgegroeid tot de meest invloedrijke dierenwelzijns- en rechtenorganisatie van België met ruim 80.000 leden. GAIA heeft grotendeels bijgedragen aan het verkrijgen van ongekende wetgevende maatregelen en rechterlijke uitspraken die een verschil hebben gemaakt voor grote aantallen dieren in verschillende domeinen van dierenuitbuiting. GAIA is al jarenlang bestuurslid van Eurogroup for Animals. Michel's campagnes omvatten onder meer dierenleed in slachthuizen, paardenrennen, veemarkten, dwangvoedering voor de productie van foie gras, bio-industrie, dierproeven en de bonthandel. Hij is ook een van de oprichters van de World Federation for Animals en lid van de Animal Welfare Advisory Council van de minister van Dierenwelzijn in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. 

Philip Lymbery is Global Chief Executive van Compassion in World Farming International, de toonaangevende milieuorganisatie voor het welzijn van landbouwhuisdieren. Hij is voorzitter van Eurogroup for Animals, het in Brussel gevestigde overkoepelende orgaan van Europa's toonaangevende dierenwelzijnsverenigingen. En in 2021 was Philip een ‘kampioen van de UN Food Systems Summit’ en medeleider van het Sustainable Livestock Solutions Cluster van de Summit. Hij is ook een van de oprichters van de World Federation for Animals, die de dierenbeschermingsbeweging op intergouvernementeel niveau vertegenwoordigt. Philip is een gerespecteerd auteur; zijn derde boek, Sixty Harvests Left: How to reach a nature-friendly future, werd in 2022 gepubliceerd.