News

 • Het Europese ruimtevaartproject ESA onderzoekt kweekvlees

  In september 2019 schreef Aleph Farms geschiedenis door het eerste kweekvlees in de ruimte te produceren. Samen 3D Bioprinting Solutions, voerden ze een succesvol eerste experiment uit op het International Space Station (ISS).
  De EU investeert in ruimtevaartactiviteiten die Europeanen voordelen moeten bieden op het gebied van communicatie, reizen en ecologie. Vandaag bekijkt ook het European Space Agency (ESA) hoe de astronauten zich op de lange ruimtemissies gezond en duurzaam kunnen voeden. Dat is een grote uitdaging en om dit verder te kunnen onderzoeken, ondersteunt ESA twee onderzoeksteams.
 • Kweekvlees: voor een duurzamere toekomst met respect voor dieren en effectievere eiwitbronnen

  Kweekvlees is een duurzame technologie die het leven van miljarden wezens met gevoel kan redden en onze ecologische impact kan verminderen.
  Stijn Bruers, moraalfilosoof en auteur van "Goed bedoeld. 30 valkuilen voor de wereldverbeteraar", publiceerde op 29 september 2023 een opiniestuk in De Standaard. Volgens hem moeten we allemaal meer investeren in de innovatieve kracht van kweekvlees.
 • Open brief aan Europees voorzitter von der Leyen "Fund the Future of Food!”

  Vier oud-Eurocommissarissen, onder wie de Nederlandse Neelie Kroes, en drie Nobelprijswinnaars richten zich in een open brief tot voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.
  Ze vragen om voorop te blijven lopen in de eiwitrevolutie en daarom moet Europa echt dringend investeren of we gaan belangrijke kansen mislopen. Honderden wetenschappers steunen het verzoek.
  Ook Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, roept het beleid van Europa op om een belangrijke investering van minstens 25 miljard te voorzien voor de noodzakelijke voedselrevolutie.
  Europa staat voor de keuze: nu investeren en straks de voordelen oogsten, of aan de zijlijn staan, terwijl de rest van de wereld de leiding pakt.
 • Reportage over kweekvlees van ABE na aanvraag verkoop door Aleph Farms

  Het Israëlische Aleph Farms heeft recent een aanvraag ingediend om in Zwitserland gecultiveerd rundvlees te mogen verkopen. Naar aanleiding hiervan werd er op de Zwitserse televisie een reportage over deze innovatieve technologie gemaakt. Het resultaat is een gebalanceerd rapport over de huidige stand van zaken.
  In de reportage komen verschillende meningen en kritische vragen aan bod.
 • Doorbraak voor kweekvlees in het Verenigd Koninkrijk?

  Het Israëlische Aleph Farms heeft na Zwitserland nu ook een aanvraag ingediend bij de Britse toezichthouders om gecultiveerd rundvlees te mogen verkopen.
  Een speciale gebeurtenis want deze maand is het precies tien jaar geleden dat Dr. Mark Post en zijn team 's werelds eerste burger van kweekvlees voorstelden in Londen.
 • Kweekvlees van Aleph Farms weldra te koop in Zwitserland?

  Het Israëlische Aleph Farms heeft eind juli een aanvraag ingediend bij de Zwitserse toezichthouders om gecultiveerd rundvlees te mogen verkopen.

  Het bedrijf nodigde op 5 juni 2023, Wereld Milieu Dag, niemand minder dan de presidentiële gezant van de VS, John Kerry uit op hun hoofdkantoor in Israël om de mogelijkheden van cellulaire landbouw te bespreken. Tijdens dit bezoek kreeg Kerry ook de kans om te genieten van Aleph Cuts, 's werelds eerste gekweekte steaks.
 • GAIA's duurzaamheidstip op Doe Maar Duurzaam

  TV reporter, Christophe Haddad, gaat in gesprek met verschillende Vlamingen om te zien wat zij aan duurzaamheid doen en vraagt hen om tips.
  We zien dat zorgen voor meer dierenwelzijn, hand in hand kan gaan met verantwoord en duurzaam consumptiegedrag.
 • Nieuwe mijlpijl: Ook Amerika geeft groen licht aan kweekvlees

  Na Singapore hebben de Verenigde Staten hebben als tweede land ter wereld de verkoop van kweekvlees toegestaan. Deze ontwikkeling wordt gezien als een echte mijlpaal voor de hele kweekvleessector. Singapore was het eerste land dat kweekvlees op de markt bracht. Good Meat en Upside Foods, twee Amerikaanse bedrijven, hebben nu toestemming gekregen om slachtvrij kippenvlees in de VS op de markt te brengen.