De opperrabbijn van Israël bevestigt dat Aleph Farms gekweekte biefstuk koosjer is.

Datum gepubliceerd

Deze uitspraak, afkomstig van de leider van het Opperrabbinaat, een belangrijke rabbinale raad voor religieuze certificeringen in het Jodendom, opent de deur voor Aleph om een koosjer certificaat te ontvangen in de aanloop naar de marktintroductie die later dit jaar voorzien is. De daadwerkelijke Kosher-certificering kan alleen gedaan worden door een certificerende instelling maar dit is een belangrijke stap voorwaarts.

Aleph Farms werd in 2017 opgericht. Twee leden van de adviesraad van Aleph Farms zijn acteur Leonardo DiCaprio en gepensioneerde NASA-astronaut Karen Nydberg.

Het is niet alleen betekenisvol voor Aleph Farms, maar ook voor de gehele sector van kweekvlees.

De uitspraak legt een basis voor het bewijs dat traditie en innovatie kunnen samengaan.

Het geeft aan dat religieuze autoriteiten openstaan voor kweekvlees en dat ze geschikt kunnen zijn voor consumptie. Aleph Farms zal ook de halal-certificering trachten te behalen voor moslimgemeenschappen.

“Dit is een oplossing voor de wereld, niet alleen voor San Francisco en New York. We willen er echt voor zorgen dat het grootste deel van de wereldbevolking kan genieten van de voordelen van kweekvlees”, zegt Didier Toubia van Aleph Farms.

Ook verschillende andere kweekvleesbedrijven hebben daarom contact met moslim-, hindoe- en andere religieuze autoriteiten over de certificering van hun producten.

Verwacht wordt dat de wereldmarkt voor koosjer rundvlees tegen 2030 ongeveer meer dan 100 miljard dollar zal bedragen.

De producten van Aleph Farms worden geproduceerd uit startcellen die afkomstig zijn van een bevruchte eicel, afkomstig van een Black Angus koe genaamd Lucy.

Lucy leeft op een fokkerij in Californië.

Uit de bevruchte eicel van Lucy kan Aleph Farms duizenden tonnen kweekvlees maken zonder modificatie of vereeuwiging van cellen, waardoor slachting wordt vermeden er een duurzame en veilige oplossing voor ons voedselsysteem ontstaat.

Niet alle producten van Aleph worden op dezelfde manier gemaakt.

Afhankelijk van het ontwikkelingsproces van een product zal men de koosjer goedkeuring toekennen of niet.