Mosa Meat presenteert kweekvleesburger aan Nederlands koningshuis

Datum gepubliceerd


 

Op koningsdag (27/4) presenteerde het Limburgse bedrijf Mosa Meat een kweekvleesburger aan koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, die in Maastricht op bezoek waren.

De Nederlandse overheid ziet het potentieel van kweekvlees duidelijk in en investeert daarom een bom geld in cellulaire landbouw. Onlangs werd ook aangekondigd dat proeverijen van kweekvlees binnenkort toegelaten zijn in Nederland. Dat was voor koning Willem-Alexander genoeg om bij zijn bezoek aan Maastricht ter gelegenheid van koningsdag deze week te verzoeken dat Mosa Meat hem zo’n hamburger met kweekvlees zou presenteren.

Het bedrijf Mosa Meat is immers in Maastricht gevestigd. Mosa Meat doet volop onderzoek en wil binnenkort kweekvlees op de markt brengen. Een paar jaar geleden presenteerde Mosa Meat de eerste kweekvleesburger aan het publiek. Vorig jaar nog investeerde Leonardo Di Caprio stevig in het Limburgse bedrijf.

Stijgende vleesconsumptie

Waarom is kweekvlees zo belangrijk? De komende twintig jaar zal de vleesconsumptie wereldwijd met 70% stijgen, luidt de prognose. Waarom zal de vleesconsumptie zo erg stijgen? Omdat de inkomens omhoog gaan in China, India en in Afrikaanse landen, en de mensen er meer vlees zullen gaan eten zodra ze het zich kunnen veroorloven.

Verwachten of hopen dat alle vleeseters wereldwijd vegetarisch of veganistisch worden, is mooi en nobel, maar jammer genoeg niet realistisch.

Wie iets wil doen voor het dierenwelzijn, moet durven kijken naar alternatieve manieren om vlees te produceren. Kweekvlees is zo’n alternatief, waarmee je via cellulaire landbouw echt vlees gaat kweken, zonder dat daarvoor dieren geslacht moeten worden.

 

Bekijk hier een interessante video over Mosa Meat.