21 maart, een historische dag
Datum gepubliceerd
21 maart was opnieuw een historische dag voor kweekvlees in Amerika.
Het bedrijf GOOD Meat kondigde aan dat zij een 'no questions' document van de Amerikaanse FDA ontvingen.
De U.S. Food and Drug Administration is een regelgevende instantie en controleert de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen. Eigenlijk vergelijkbaar met ons FAVV.
Door het geven van dit document, bevestigt de FDA dat de gekweekte kip van GOOD Meat veilig kan worden geconsumeerd.
De goedkeuring brengt het bedrijf een stap dichter bij de verkoop van zijn producten in de VS.
GOOD Meat is het tweede bedrijf in de VS dat deze goedkeuring ontvangt.
In november 2022 kreeg UPSIDE Foods van de FDA voor het eerst groen licht om gekweekt vlees, gevogelte of zeevruchten te verkopen.
Deskundigen voorspellen dat kweekvlees tegen 2030 een wereldwijde industrie van 25 miljard dollar kan worden.
"Het nieuws van vandaag is meer dan zomaar een regelgevende beslissing. Het is een transformatie van het voedselsysteem in actie," zei Bruce Friedrich van het Good Food Institute (GFI). "
De beroemde chef-kok José Andrés wil de kip van GOOD Meat nu aan zijn klanten aan te bieden in een van zijn restaurants in Washington, DC.
Op dit moment is kweekvlees enkel nog maar in Singapore te eten.
