Jeff Bezos van Amazon lanceert een centrum voor de ontwikkeling van duurzame proteïnen
Datum gepubliceerd
L-R: Dr Andy Jarvis (Director of Future of Food, Bezos Earth Fund), Dr Rodrigo Ledesma Amaro (Director, Bezos Centre for Sustainable Protein),
Professor Mary Ryan (Vice-Provost (Research and Enterprise), Imperial), Sir Andrew Steer, (President and CEO, Bezos Earth Fund).
Credit: Brendan Foster Photography
Bezos Center for Sustainable Protein
Jeff Bezos is een Amerikaans ondernemer en investeerder. Hij staat bekend om zijn innoverende aanpak en heeft een belangrijke rol heeft gespeeld bij het groeien van de e-commerce.
Onder zijn leiding groeide Amazon uit tot het grootste handelsbedrijf op het internet.
Hij heeft in 2020 het Bezos Earth Fund opgericht.
Op 24 juni 2024 heeft de organisatie de lancering aangekondigd van een nieuw Bezos Center for Sustainable Protein aan het Imperial College in London.
Het centrum zal zeven academische afdelingen omvatten, met de focus op de ontwikkeling en commercialisering van duurzame, betaalbare, voedzame en smakelijke alternatieve voedingsproducten.
Dit omvat onderzoek naar kweekvlees, precisie fermentatie, AI, machine learning, voeding, bioprocessing en automatisering.
Er zal samengewerkt worden met verschillende instituten en faciliteiten, die op hun beurt zullen helpen met educatie, het vertalen van ontdekkingen naar toepassingen in de praktijk en de uiteindelijke commercialisering.
De komende vijf jaar zal het Centrum $ 30 miljoen aan financiering ontvangen.
Vorig jaar werkte het Bezos Earth Fund samen met meer dan 40 organisaties, waaronder Google en ProVeg International, voor een nieuwe campagne genaamd ‘Beans is How’.
Dit project heeft als doel om de consumptie van peulvruchten wereldwijd te verdubbelen tegen 2028, in een poging om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
"Imperial heeft de toonaangevende research, innovatie, partnerschappen en samenbrengende kracht om wereldwijde voedselsystemen te bevorderen, en we zijn erg enthousiast over het potentieel van ons nieuwe Bezos Center for Sustainable Protein", aldus Dr. Andrew Steer, President en CEO van het Earth Fund. "Tegen 2050 zal de wereldbevolking meer dan 10 miljard zijn, dus nu is het tijd om de manier waarop we voedsel produceren en consumeren te herbekijken."