Ants Innovate lanceert de cell essence technnologie
Datum gepubliceerd
Het bedrijf Ants Innovate uit Singapore, onthult een ingrediënt dat op cellen gebaseerd is en de maximale smaak van vlees capteert. Het bedrijf maakte in verschillende plantaardige gerechten gebruik van een op varkenscellen gebaseerd ingrediënt dat een authentieke vleessmaak oplevert met slechts een fractie van cellen. Het kleine percentage cellen (<3%) was genoeg om dezelfde smaak te bekomen dat geslacht varkensvlees heeft.
De Cell Essence-technologie wordt omschreven als een nieuwe technologie in het vakgebied van cellulaire landbouw en is ontworpen om de maximale smaak van vlees vast te leggen. Om dit te bekomen, isoleert men als het ware de smaak- en aromacomponenten die kenmerkend zijn voor vlees uit dierlijke cellen. Zonder GMO, artificiële kleurstoffen of pathogenen.
Deze technologie zou wel eens de toegangspoort kunnen zijn naar goedkope en makkelijk schaalbare cellulaire ingrediënten die alternatieve vleesproducten kunnen creëren waar de veel flexitariërs op wachten.
De kosten van het cellulaire ingrediënt zakken maar liefst naar minder dan S$ 40 per kilogram en er hoeft maar 3% aan het voedingsproduct worden toegevoegd om de smaakbeleving van geslacht varkensvlees te bekomen.
De oprichters van Ants Innovate hebben het bedrijf in 2020 opgestart met de ambitie om consumenten betaalbare, hoogwaardige alternatieve vleesproducten aan te bieden door middel van innovatieve technieken.
Ze willen streven naar een wereld waarin vlees wordt geproduceerd zonder dierenleed.
Geïnspireerd op het verhaal ' De mier en de leeuw ' willen ze geavanceerde technologieën te ontwikkelen en vertalen naar functionele ingrediënten en geweldige voedingsproducten. Wordt ongetwijfeld vervolgd ...