GAIA's duurzaamheidstip op Doe Maar Duurzaam

Datum gepubliceerd

GAIA op Doe Maar duurzaam

TV reporter Christophe Haddad gaat in gesprek met verschillende Vlamingen om te zien wat zij aan duurzaamheid doen en vraagt hen om tips.

We zien dat zorgen voor meer dierenwelzijn, hand in hand kan gaan met verantwoord en duurzaam consumptiegedrag. 

Zo is een planaardig dieet veel minder belastend voor onze planeet en kijken we enthousiast uit naar de komst van kweekvlees in Euopa. Dat is echt vlees gemaakt van de cellen levende dieren. Vlees zonder dieren te slachten, kan je sinds 2020 in Singapore eten. Vorige maand raakte bekend dat ook Amerikaanse consumenten dit lekkere en dierenvriendelijke vlees zullen kunnen eten in hun land.  GAIA vindt dat de toekomst vrij moet zijn van vermijdbaar dierenleed. De meeste dieren voelen angst, stress en pijn, dat blijkt duidelijk uit diverse wetenschappelijke studies. Kweekvlees is een deel van de oplossing om ons voedingssysteem te transformeren naar een duurzaam model. Daar worden we allemaal beter van. 

Bekijk hier de aflevering.