Kweekvlees is in Singapore nu ook verkrijgbaar om thuis klaar te maken

Datum gepubliceerd

*** Foto is eigendom van GOOD Meat (US) ***

GOOD Meat 3 werd op 16 mei 2024, officieel gelanceerd in Huber's Butchery in Singapore, een nieuwe mijlpaal voor kweekvlees.

Huber's staat in Singapore bekend als een vooraanstaande producent en leverancier van hoogwaardige vleesproducten.

Voor het eerst sinds de goedkeuring van GOOD Meat in Singapore, drie en een half jaar geleden, zal het gecultiveerde kippenvlees voor klanten beschikbaar zijn om thuis klaar te maken.

De GOOD Meat 3 versie heeft een goedkopere formulering, er worden slechts 3% gecultiveerde kippencellen gebruikt om dezelfde “heerlijke” smaak, textuur en ervaring te bieden als conventionele kip.

Het nieuwe product kost SGD $ 7,20 voor een verpakking van 120 gram.

Josh Tetrick, de mede-oprichter en CEO van Eat Just, het moederbedrijf van GOOD Meat, zegt: 

“Dit is een historische dag, voor ons bedrijf, voor de gecultiveerde vleesindustrie en voor Singaporezen die GOOD Meat 3 willen proberen. Vanaf nu is gecultiveerd kippenvlees voor mensen verkrijgbaar in de winkel om thuis in een gerecht te verwerken.”

Tot nu toe hebben alleen chef-koks gekweekte producten bereid, waaronder de Bistro van Huber's Butchery en twee andere restaurants in de VS.

Andre Huber, uitvoerend directeur van Huber's, zegt: 

“Mensen krijgen de kans om het product te bereiden zoals zij dat willen en te ervaren hoe het in hun huisgemaakte maaltijden past. We kijken uit naar de feedback van onze veeleisende klanten, zodat we met GOOD Meat kunnen samenwerken om het product voortdurend te verfijnen.”

Door de kosten per stuk drastisch te verlagen door middel van hybride formuleringen, kunnen bedrijven voor kweekvlees aan een groter deel van de bevolking verkopen terwijl ze werken aan het opschalen van de productievolumes.

 

Bronnen: