TIME noemt het kweekvlees van GOOD Meat een innovatie die de wereld kan veranderen.

Datum gepubliceerd

TIME onthulde recent hun befaamde tweejaarlijkse lijst van de 200 beste innovatieve producten en vermelde daarbij het gekweekte kippenvlees van GOOD Meat als een innovatie die de wereld kan veranderen.

Toen in 2013 de eerste uit stamcellen (van runderen) gekweekte hamburger werd onthuld had die nog een prijskaartje van €250.000. Sindsdien hebben biotechnologen zich ingezet om een ​​betaalbaar slachtvrijvlees te produceren. Startup Good Meat maakte een grote sprong voorwaarts toen het in 2020 in Singapore zijn gekweekte stukjes kip lanceerde. Het bedrijf Upside Foods volgde kort daarna. Op 21 juni gaf het Amerikaanse ministerie van Landbouw beide bedrijven de toestemming om kweekvlees in de VS te verkopen. Niemand minder dan de beroemde chef José Andres gebruikt slachtvrij kippenvlees in zijn gerechten.

Peruviaanse kipspiesjes (c) GOOD Meat

“We moeten innoveren en ons voedsel aanpassen aan een planeet in crisis.

José Andrés
Chef